Tweevoudige winst voor Haras de la Pourcaud in Pau

07/05/2017

De Arabo-Friese fok- en sportstal Haras de la Pourcaud  van Arjan Hiddingh en  Eric Bouwman in het Franse Monfaucon blikt met gepaste trots terug op de internationale deelname in Pau.
Haras de la Pourcaud bracht tijdens het verlengde 1 mei weekend een twee- én een vierspan Arabo-Friezen aan de start van de CAI2* in de Franse Pyreneeën.

Stalmenner Benjamin Aillaud behaalde een week eerder met het Arabo-Friese vierspan hengsten en ruinen de zesde plaats tijdens zijn deelname in het Nederlandse Horst (CAI3*). In Pau was het de eerste internationale deelname met het vierspan bestaande uit drie merries en een ruin. Eric Bouwman: "Jammer dat er niet veel concurrentie was maar de paarden hebben onze verwachting waargemaakt en later dit jaar verwachten wij dit team weer uit te brengen op concours." Benjamin Aillaud won de drie wedstrijdonderdelen in Pau.

Eve Cadi Verna brengt een dubbelspan Arabo-Friezen van Haras de le Pourcaud uit in de internationale sport en wil zich hiermee kwalificeren voor deelname aan het wereldkampioenschap dat van 20 tot 24 september plaats heeft in Lipica (SLO).  Het span merries van Eve presteert goed en ze heeft de wedstrijd in Pau gewonnen, volgende uitdaging wordt de CAI3* in Saumur.