Stefaan Martens wint Nationaal LRV Tornooi 2017

18/12/2017

Tijdens het eerste weekend van oktober nam Stefaan Martens (Oostkerke - Damme) met zijn Arabo-Friezen succesvol deel aan het Nationaal LRV Tornooi in Vissenaken en verlengde zijn kampioenstitel in de categorie tweespan paarden.

 

Het Nationaal Tornooi is het hoogtepunt van het jaar binnen de wedstrijdorganisatie van de Landelijke Rijverenigingen en gaat over de proeven dressuur en vaardigheid.

Stefaan Martens nam in Vissenaken deel met Ebony (V: Jelco vb) en Imara (V: Xavier vb), beiden dochters van de merrie Renske v h Puthorstje.

In dubbelspan reed Stefaan zijn merries naar de eerste plaats in de dressuur en bleef foutloos tussen de kegels waarmee hij het kampioenschap tweespan paarden won.

Ook nam de West-Vlaamse menner met beide Arabo's deel in de categorie enkelspan wat hem eveneens een podiumplaats opleverde. Met Ebony won hij de categorie enkelspan paard en met Imara werd hij vierde in deze categorie met negen deelnemers.  

Voorafgaand aan het Nationaal Tornooi nam Stefaan ook deel aan het Provinciaal Tornooi in Izegem dat hij eveneens in enkel- en dubbelspan won.

"De basisopleiding van het mennen heb ik genoten bij Joseph de Faudeur in Brugge, nu neem ik af en toe dressuurles bij Jan Vanden Berghe of bij Ruben Oosterlynck.
Wat de toekomst brengt is nog af te wachten, voor indoorwedstrijden heb ik weinig interesse. Ik geniet meer van mijn paarden tijdens het zomerseizoen, ook neem ik af en toe deel aan traditiewedstrijden doch ik beschik niet over een traditiekoets. Ik doe het momenteel met een replica Sportbreak.  Toch was het in het voorjaar goed gelukt op de Manorhoeve.  We waren de laatste in de presentatie (veel punten verloren wegens geen authentiek rijtuig) maar door de goede prestaties in het dressuurmatig rijden zijn we uiteindelijk eerste geworden.

 

Volgend voorjaar zou ik eventueel met de merries willen fokken, over de keuze van de hengst heb ik nog geen zekerheid.

Naast de merries Imara en Ebony hebben ook nog 2 andere Arabo-Friese ruinen op stal. Mennen met een vierspan Arabo-Friezen zit in mijn achterhoofd…"