Simonet Belgisch Kampioen

21/09/2017

Minder dan één maand na het succes tijdens het Europees Kampioenschap in Gütenborg zet Edouard Simonet zijn medaillewinst verder met goud tijdens het Belgisch Kampioenschap in Elsegem.

De drie Belgische teamleden Dries Degrieck, Glenn Geerts en Edouard Simonet zorgden voor een spannend BK op de terreinen van organisator Willy Naessens.

Edouard Simonet zette op vrijdagmiddag met een winnende dressuurproef van 42,13 al meteen een sterke start van het BK neer. Glenn Geerts volgde op drie punten (45,10) en Dries Degrieck werd derde met 47,53. De vaardigheid verliep als een thriller. In het bijzonder technische parcours van Wilfried Blockx bleven Degrieck en Simonet dubbel foutloos, Geerts liet twee ballen rollen en verloor een plaats in het tussen klassement.

De marathon op zondag leverde mooie mensport voor de talrijk aanwezige supporters. Edouard Simonet stuurde zijn Arabo’s als een speer door de poorten en werd na het uitrijden van hindernis zeven door de speaker al uitgeroepen als de Belgisch Kampioen 2017. “De marathon verliep foutloos met wel even een kleine stuurfout in hindernis vijf waardoor ik 10 seconden verloor. Deze gouden BK-medaille  is een mooie afsluiter van het outdoor seizoen. De paarden gaan nu op de weide en mogen genieten van hun welverdiende rust en ik start de trainingen met het indoorspan voor deelname aan de FEI World Cup.” zo vertelt de dolgelukkige Belgische Kampioen.

Dries Degrieck behaalde de zilveren medaille, brons ging naar Glenn Geerts. 

Results:

Dressage

Cones

A+C

Marathon

Final