EAFS keuring op woensdag 01-08-2018, op Stoeterij ’t Oosterzand te Oldekerk

06/08/2018

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde keuring waarbij de kwaliteit van de paarden hoog lag.

Het programma zag er divers uit doordat er bestgaand onder het zadel was, maar ook het horseboard team THE NORTH STRIKES liet een geweldige show zien met de Arabofrieze merrie Raja van ’t Oosterzand, v. Dark Waterspoon. 

Tevens mocht Zabir zijn kunsten vertonen op het fantoom. Hij was een klein beetje verlegen, maar uiteindelijk overwon hij het. En voor het publiek was het erg interessant. Ze kregen precies de uitleg over het vangen, verwerken en versturen van paardensperma. Ook mochten ze de kwaliteit onder de microscoop bekijken. 

Roel van den Bos had bijna zijn hele stal meegenomen inclusief amazones. 4 nakomelingen van Boukje van ’t Oosterland werden aan de jury getoond en het publiek kreeg uitleg over de min en pluspunten van deze paarden. Erg leerzaam, en zo krijg je een beeld hoe kijk ik naar mijn paard en watvoor hengstenkeuze maak ik daarbij. 

Op de keuring werden er 3 merries en een ruin voorgesteld. Alle 3 de merries werden Ster verklaard. 

My Vloor van het Hunzedal, v. Eelke-Hipke x Dark Ynte, gefokt en in eigendom van Roel van den Bos uit Zuidlaarderveen werd kampioen van de 3 jaar en oudere merries en ruin. 

Vervolgens kwamen er 3 knappe veulens van Yk Dark Rico in de baan. Dat er kwaliteit gefokt wordt, wordt maar weer eens bevestigd. Alle 3 de veulens kregen ook een 1stepremie.

Het merrieveulen Ivana v.d. Zathe v. Diepensloot v. Yk Dark Rico S x Dark Ynte, gefokt en in eigendom van M.J. Feenstra uit Stavoren werd kampioen van de veulens.

Aan het einde van de avond mochten de merries My Vloor en Ivana tegen elkaar strijden om het Dagkampioenschap. 

My Vloor werd Dagkampioen, Ivana haar tijd komt nog wel. 

 

De jury was zeer te spreken over het feit dat er bestgaand onder het zadel bij hadden. Zo kon men ook goed zien hoe fijn de paarden te rijden zijn, hoe het karakter is en dat het niet alleen menpaarden zijn. Van alle leeftijden werden ze getoond, daarom hebben we ook geen paarden geplaatst, maar iedereen kreeg zijn eigen punten. Je kunt namelijk geen Z paard vergelijken met een B paard. 

Nienke Pater heeft prachtige foto’s gemaakt en deze zijn terug te vinden op haar facebook pagina en na te bestellen. 

 

Op naar een keuring in 2019, wie weet kunnen we het bestgaand dan uitbreiden met mennen. 

De keuring zal rond dezelfde datum plaats vinden, zet dat alvast maar in de agenda.